Експосадовець державного АТ підозрюється у розтраті понад ₴78 млн., виділених на закупку обладнання

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру колишньому заступнику голови правління державного публічного акціонерного товариства у розтраті державних коштів в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що експосадовець державного акціонерного товариства спільно з невстановленими особами організували незаконну схему розтрати державних коштів на користь підконтрольних фірм під виглядом надання агропромислового обладнання та техніки на умовах фінансового лізингу для аграрних виробників.

Нет описания фото.

До вказаної схеми були залучені суб’єкти господарювання з ознаками фіктивності, на рахунки яких перераховувались кошти за нібито закуплене майно.

У такий спосіб експосадовець зловживаючи службовим становищем, вчинив розтрату державних коштів на суму понад 78 мільйонів гривень.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та притягнення до кримінальної відповідальності інших осіб, які можуть бути причетні до вказаного кримінального правопорушення.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного управління ДФС у м. Києві.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Київська міська прокуратура

You may also like...