Громадянину, який за 15 тис доларів США пропонував вирішити питання з орендою київської землі, повідомлено про підозру

Київською місцевою прокуратурою № 7 громадянину повідомлено про підозру у зловживанні впливом (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, чоловік за 15 тис доларів США пообіцяв підприємцю використати свої особисті зв’язки з чиновниками КМДА та депутатами Київради для поновлення договору оренди земельної ділянки у Голосіївському районі столиці.

У ході проведення контролю за вчиненням злочину задокументовано одержання першої частини неправомірної вигоди у розмірі 5 тис доларів США. У середу, 17 червня 2020 року, після передачі 10 тис доларів США -другої частини хабара, його затримано.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу, встановлюються інші особи, які можуть бути причетними до вчинення злочину.

Спецоперацію проведено спільно з Головним управлінням по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ за сприяння Управління з питань запобігання та виявлення корупції КМДА.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

You may also like...