Групу осіб викрито у продажі неіснуючих товарів у відомій соціальній мережі

Фігуранти розміщували у соцмережі оголошення щодо продажу одягу. Головною умовою була часткова або повна передоплата. Після – видаляли оголошення та блокували потерпілих.

Співробітники кіберполіції у Запорізькій області спільно зі слідчими поліції області, із залученням сектору реагування патрульної поліції, під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури, викрили групу осіб у продажі неіснуючих товарів у соціальній мережі.

Кіберполіція встановила, що до такої діяльності причетні двоє місцевих мешканців, 1999 та 2000 років народження, та уродженець міста Харків, 1994 року народження. Фігуранти у відомій соціальній мережі створили сторінку та розміщували оголошення щодо продажу одягу, якого насправді не мали. При спілкуванні з клієнтами зловмисники зазначали, що для придбання товару  необхідно здійснити часткову або повну передоплату.

Після отримання оплати оголошення щодо продажу одягу видалялися, потерпілих блокували та додавали у «чорний» список.

Правоохоронці провели обшук. За результатами вилучено сім-карти, комп’ютерну техніку, банківські картки та «чорнові» записи. Вилучене буде направлено на експертизу.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.190 (Шахрайство)  Кримінального кодексу України. Після отримання результатів експертизи буде вирішено питання щодо оголошення фігурантам про підозру. Слідчі дії тривають.

Департамент кіберполіції Національної поліції України

You may also like...