Хмельницькі поліцейські вилучили в закладчика-гастролера наркотиків на ₴180 тисяч

У Хмельницькому працівники поліції затримали 27-річного жителя Херсона, який розповсюджував у місті наркотики методом «закладок». Загалом у чоловіка вилучили більше 360 згортків з солями, амфетаміном, канабісом та LSD. Тепер згідно ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України йому може загрожувати до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як встановили працівники управління протидії наркозлочинності ГУНП в Хмельницькій області та Південно-Західного відділення поліції, чоловік прибув до обласного центру орієнтовно 10 березня, винайняв тут квартиру і займався розповсюдженням наркотиків методом «закладок». Усі замовлення отримував через інтернет-месенджер.

Патрульні поліцейські затримали зловмисника під час розкладання чергової партії закладок. На той момент при ньому було 7 згортків з психотропною речовиною PVP (так звані «солі») і LSD. Крім того, на одній із вулиць міста поліцейські виявили сховок закладчика, де він зберігав ще 71 згорток з наркотиками як рослинного, так і синтетичного походження. А під час санкціонованого обшуку в орендованій квартирі молодика оперативники виявили ще 284 згортки з наркотиками, а також електронні ваги, пакувальний матеріал, телефони, записники тощо. Усі вилучені речовини поліцейські направили на експертизу.

Загальна вартість вилучених наркотиків за цінами «чорного ринку» складає близько 180 тисяч гривень.

Зловмисника затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Тепер йому доведеться відповідати за ч. 2 ст. 307 (Незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) ККУ, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Наразі вирішується питання про обрання затриманому міри запобіжного заходу. Слідчі клопотатимуть перед судом про тримання під вартою.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

You may also like...