Керівника підрозділу Держпідприємства з обслуговування повітряного руху підозрюють у заволодінні понад ₴3 млн. бюджетних коштів

Бориспільською місцевою прокуратурою повідомлено про підозру керівнику одного із структурних підрозділів Київського районного центру «Київцентраеро» Державного підприємства обслуговування повітряного руху України у заволодінні понад 3 мільйонів гривень бюджетних коштів.

Встановлено, що у 2013 році між Державним підприємством з обслуговування повітряного руху України та товариством укладено договір про виконання робіт з капітального ремонту та технічного переоснащення службової і технічної будівлі на суму понад 14 мільйонів гривень.

У подальшому, між ними укладено додаткові угоди щодо зміни строків виконання робіт та їх вартості, після чого державним підприємством із бюджету безпідставно перераховано на рахунок товариства грошові кошти.

Внаслідок таких дій Державному бюджету України завдано збитків на суму понад 3 млн грн.

Дії особи кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм становищем, вчинене в особливо великих розмірах).

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, та з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Київської області

You may also like...