Керівництво ПАТ «Сумихімпром» підозрюється в придбанні товару за ціною, завищеною більш ніж на ₴3 млн.

Прокуратурою Сумської області в четвер, 15 листопада 2018 року, комерційному директору та начальнику відділу постачання публічного акціонерного товариства «Сумихімпром» повідомлено про підозру в зловживанні службовим становищем.

У ході слідства, проведеного слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції в Сумській області за матеріалами Управління захисту економіки в Сумській області, встановлено, що в січні-лютому 2018 року в зазначених службових осіб виник спільний умисел, спрямований на одержання неправомірної вигоди для іншої юридичної особи.

Так, комерційний директор та начальник відділу постачання під виглядом вапна негашеного 2-го сорту придбали в товариства з обмеженою відповідальністю за суттєво завищеною ціною вапно 3-го сорту. Відповідно до висновків спеціалістів вартість товару завищена на суму понад 3 млн грн.

Дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 364 (умисне, з метою одержання неправомірної вигоди для іншої юридичної особи використання службовою особою службового становища всупереч інтересам служби, яке спричинило тяжкі наслідки, вчинене за попередньою змовою) КК України. На даний час вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді застави.

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Довідково: санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Прес-служба прокуратури Сумської області

You may also like...