Кіберполіція викрила колишнього працівника телеканалу, який заблокував службову електронну пошту

Маючи доступ до електронної пошти, фігурант змінив пароль та підв’язав інший номер телефону до офіційної електронної скриньки телекомпанії, чим заблокував отримання службової інформації.

Співробітники кіберполіції у Львівській області, спільно зі слідчими, під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури, викрили 28-річного місцевого мешканця, який заблокував доступу до службової електронної скриньки одного з місцевих телеканалів.

Під час розгляду звернення директора телекомпанії встановлено, що вхід до електронної пошти телеканалу, яка використовувалась працівниками у журналістській діяльності заблоковано та змінено номер телефону до якого вона була підв’язана.

Зазначимо, що заблокована електронна пошта є офіційною скринькою телеканалу, на яку надходили новинні матеріали, рекламні замовлення та пропозиції. Таким чином її блокування завдало незручності у роботі телекомпанії.

Правоохоронці провели обшук за місцем мешкання фігуранта. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.361 (Несанкціоноване втручання в роботу комп’ютерів, автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо оголошення чоловіку про підозру.

Департамент кіберполіції Національної поліції України

You may also like...