Кіберполіція викрила шахрайську схему оформлення онлайн-кредитів

Фігуранти під приводом допомоги в перерахуванні грошей від свого родича з Польщі виманювали персональні дані громадян. За цю послугу вони обіцяли грошову винагороду. Однак насправді після отримання всіх необхідних даних шахраї оформлювали на людей онлайн-кредити.

Працівники кіберполіції у Луганській області спільно зі слідчими Луганщини, співробітниками СБУ, під процесуальним керівництвом прокуратури Лисичанська, викрили двох мешканців Сєверодонецька, які шахрайським шляхом заволоділи грошима громадян.

Встановлено, що шахрайська схема виглядала так: зловмисники під легендою допомоги в перерахуванні грошей від свого родича з Польщі просили громадян надати свої персональні дані та банківські картки. Після завершення процедури переводу фігурант обіцяв винагороду – 1000 грн. Зазвичай вони обирали молодь і підлітків.

Насправді після отримання всієї необхідної інформації зловмисники оформлювали онлайн-кредити в різних фінансових установах.  Таким чином громадянам завдано збитки на суму понад 150 тисяч гривень.

Правоохоронці провели обшуки за місцями мешкання чоловіків. За результатами вилучено телефони, банківські картки, комп’ютерну техніку, а також наркотичну речовину.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо оголошення фігурантам підозри. Їм загрожує до восьми років ув’язнення. Досудове розслідування триває.

Департамент кіберполіції Національної поліції України

You may also like...