Київські оперативники затримали іноземних викрадачів авто з бойовою гранатою 

За місцем  проживання фігурантів правоохоронці провели невідкладний обшук, у ході якого виявили та вилучили відмички, ключі до різних марок авто та гранату РГД-5.

У ході реалізації оперативної інформації співробітники карного розшуку Шевченківського управління поліції затримали групу з п’яти іноземців, які підозрюються у скоєнні злочину. Подія трапилась у березні цього року на вулиці Ризькій. Тоді до поліцейських звернувся власник «Сузукі Гранд Вітара», який не знайшов машини на парковці.

«Ми проаналізували записи з камер відеоспостереження, за допомогою яких простежити рух авто по місту та причетних у його викраденні. Провівши комплекс оперативно-розшукових заходів, нам вдалося встановити місцезнаходження зловмисників», – розповів начальник сектору карного розшуку Шевченківського управління поліції.

Правоохоронці провели невідкладний обшук за місцем мешкання фігурантів. Під час слідчих дій виявили та вилучили відмички, ключі до різних марок авто та гранату РГД-5. Усі підозрювані – громадяни іншої держави, які раніше у поле зору правоохоронців не потрапляли. На даний час правоохоронці перевіряють їх причетність до скоєння злочинів на території Києва.

Слідчим відділом Шевченківського управління поліції розслідуються кримінальні провадження за ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) та ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Фігурантам загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...