Київські слідчі скерували до суду обвинувальний акт щодо протиправних дій чиновника

Начальник управління освіти Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації, зловживаючи службовим становищем, уклала договір з переможцем конкурсних торгів про придбання для дошкільних навчальних закладів електричних побутових приладів, які не відповідали технічним вимогам.

У результаті протиправних дій посадовою особою було завдано міському бюджету  понад 220 тисяч гривень збитків.

Співробітники столичної поліції у рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України, провели ряд необхідних слідчих дій.

У ході досудового розслідування було встановлено, що у 2017 році жінка-посадовець із метою отримання неправомірної вигоди уклала договір з переможцем тендерних закупівель щодо придбання побутової техніки для дитячих садочків та навчально-виховних комплексів Деснянського району Києва.

Управління освіти перерахувало на рахунки переможця конкурсних торгів гроші за товар, який не відповідав технічним вимогам, і за ціною, яка є вищою за ринковою. Таким чином державній адміністрації завдано близько 220 тисяч гривень збитків.

Слідчі довели причетність зловмисниці до зловживання службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки. Обвинувальний акт для розгляду направлено до Деснянського районного суду м. Києва.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...