Колишнього поліцейського засуджено до 7 років позбавлення волі за вимагання хабара та торгівлю наркотиками

За принципової позиції прокуратури міста Києва Святошинським райсудом столиці до 7 років позбавлення волі засуджено колишнього поліцейського за обвинуваченням у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди та торгівлі наркотиками.

Так, наприкінці 2017 року патрульний поліцейський УПП в м. Києві зупинив транспортний засіб та під приводом виявлення ознак алкогольного сп’яніння забрав у водія (громадянина іноземної держави) водійське посвідчення. За повернення документу та не складання протоколу про адмінпорушення правоохоронець почав вимагати від водія 3500 гривень.

Про неправомірні дії поліцейського іноземець повідомив до Київського міського управління ДВБ Нацполіції України. Надалі, під контролем працівників ДВБ та столичної прокуратури водій передав поліцейському частину неправомірної вигоди. Останній, одержавши кошти, запропонував водію також придбати у нього наркотичні засоби, а саме амфетамін.

За процесуального керівництва прокуратури міста Києва слідчим ГУ СБУ в м. Києві та Київській області вдалося встановити спільника патрульного, через якого правоохоронець отримував та в подальшому збував наркотичні засоби.

У ході судового розгляду обвинувачені свою винуватість в інкримінованих злочинах заперечували, від надання показань відмовились.

Враховуючи зібрані докази, суд першої інстанції погодився з доводами прокурора щодо доведеності вини обвинувачених та засудив колишнього правоохоронця до 7 років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати посади у правоохоронних органах строком на 3 роки, з конфіскацією всього майна та позбавленням спеціального звання лейтенанта поліції, а його спільника – до 6 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

Обвинувачених взяли під варту у залі суду.

Прес-служба прокуратури міста Києва

You may also like...