Командира підрозділу однієї із військових частин судитимуть за побиття солдата до смерті

За процесуального керівництва військової прокуратури Донецького гарнізону територіальним управлінням ДБР, розташованим у місті Краматорську, закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно командира підрозділу однієї із військових частин Збройних Сил України.

За версією слідства, у липні 2016 року через невдоволення виконанням підлеглим обов’язків військової служби, командир підрозділу побив солдата і той помер у госпіталі.

Також слідство перевірило обставини можливої упередженості командування частини під час проведення ними службового розслідування, за результатами якого з померлим військовослужбовцем нібито стався нещасний випадок. Правоохоронці вказану версію командування спростували та встановили обставини загибелі військовослужбовця.

Обвинувальний акт стосовно командира підрозділу військової частини за нанесення умисного тяжкого тілесного ушкодження (ч. 2 ст. 121 КК України) та перевищення військовою службовою особою влади (ч. 4 ст. 426-1) КК України направлено до суду.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Офіс Генпрокурора України

You may also like...