Котеджі на території в/ч: посадовця викрили у незаконній передачі у приватну власність земель Міноборони

Земельні ділянки вартістю понад 250 млн гривень розташовані на території військової частини та перебувають у користуванні Міністерства оборони України.

Слідчі ГСУ Нацполіції за оперативного супроводження співробітників Департаменту захисту інтересів суспільства і держави Нацполіції розслідують кримінальне провадження, розпочате за ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Поліцейські встановили, що у період 2016-2017 років посадові особи сільської ради Віти-Поштової Київської області був здійснений незаконний факт заволодіння земельними ділянками Міністерства оборони України загальною площею 20 га. Землі були вилучені в комунальну власність сільської ради Віти-Поштової всупереч єдиному порядку: без погодження Кабінету Міністрів та рішення Верховної Ради України.

В подальшому земельні ділянки отримали «підконтрольні» 35 фізичних осіб для подальшого перепродажу. Встановлено, що на вказаних земельних ділянках планували побудувати котеджне містечко. Відтак сума завданих державі збитків становить понад 250 млн грн.

Наразі експосадовцю повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Слідчі дії тривають. Наразі співробітники Департаменту захисту інтересів суспільства і держави Нацполіції продовжують оперативно-розшукові заходи для збору доказів та встановлення причетності до злочину інших осіб.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Офіс Генерального прокурора.

Національна поліція України

You may also like...