«Креативний» голова громадської ради при Житомирській ОДА вимагав від директора держлісгоспу 30 тисяч доларів

У випадку незгоди «громадський діяч» погрожував поширити нібито компрометуюче відео у соцмережах напередодні візиту керівництва країни до Олевського району області.

Оперативники спецслужби встановили, що «активіст» організував механізм вимагання грошей, зокрема від представників суб’єктів лісового господарства, за невжиття заходів «громадського впливу» для блокування їх законної діяльності.

На изображении может находиться: один или несколько человек

Правоохоронці затримали голову громадської ради згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України в ресторані у центрі Житомира після отримання чергового «траншу» у розмірі 5,5 тисяч доларів США. Раніше було задокументовано факт перерахування на картковий рахунок «авансу», як гарантії за мовчання громадського активіста.

Тривають невідкладні слідчі дії у межах розпочатого кримінального провадження за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України.

Заходи з документування протиправної діяльності зловмисника проводилися спільно зі Слідчим Управлінням ГУНП та під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області.

Служба безпеки України

You may also like...