Масштабна схема з привласнення бюджетних коштів і обшуки в «Харківобленерго»

Дергачівська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом привласнення майна, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 191 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи приватних підприємств, які діють на території Дергачівського району Харківської області та м. Харкова, у змові зі службовими особами акціонерного товариства «Харківобленерго», розробили злочинну схему з розкрадання грошових коштів. Втручаючись у роботу приладів обліку електричної енергії, службові особи «Харківобленерго» налаштовували їх таким чином, що облік споживаної електричної енергії рахував лише 30 відсотків від фактичного обсягу споживання.

Возможно, это изображение (один или несколько человек, люди стоят и в помещении)

У результаті неправомірного втручання в роботу зазначених приладів протягом грудня 2020 – січня 2021 року державі завдано збитків від 500 тис. до 1 млн грн.

11 лютого 2021 року в адміністративній будівлі АТ «Харківобленерго», а також за місцем розташування інших підприємств проведено обшуки.

У ході обшуків вилучено грошові кошти, чорнові записи, документи, а також пошкоджені прилади обліку електричної енергії.

Досудове розслідування проводять слідчі Слідчого управління ГУНП в Харківській області та слідчого відділу Дергачівського відділу поліції ГУНП в Харківській області, оперативний супровід здійснюють співробітники Управління стратегічних розслідувань в Харківській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Слідчі дії тривають. Встановлюється коло осіб, причетних до скоєння зазначеного кримінального правопорушення.

Харківська обласна прокуратура

You may also like...