Мешканця Харківської області затримано на спробі підкупу слідчого поліції

На Харківщині співробітники поліції піймали “на гарячому” чоловіка з повним вантажним автомобілем незаконно вирубаної деревини. Факт належним чином задокументували, транспорт вилучили. Правопорушник спробував вирішити питання за допомогою хабара.

36-річний мешканець Лозівського району Харківської області був викритий місцевою поліцією на незаконній порубці лісу. Чоловіка затримали з речовими доказами. Автівку, завантажену деревиною, вилучили та помістили на штраф-майданчик, за фактом події розпочали кримінальне провадження за ст.246 Кримінального кодексу України.

На изображении может находиться: один или несколько человек, люди стоят и в помещении

Незабаром нелегальний лісоруб звернувся до слідчого Лозівського відділу поліції з проханням повернути транспортний засіб до завершення розслідування. За таку “послугу” чоловік пообіцяв віддячити – надати 1,5 тисячі доларів США неправомірної вигоди.

Про корупційну пропозицію старший лейтенант поліції доповів керівництву та працівникам Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ. Слідчим відділом Лозівського ВП, під процесуальним керівництвом прокуратури області відомості внесено до ЄРДР за ч.3 ст.369 КК України.

На передачі поліцейському першої частини від запропонованої суми – 5 тисяч гривень – хабародавця затримали працівники внутрішньої безпеки НПУ та слідчі Лозівського ВП. Кошти вилучено. Чоловікові оголошено про підозру у вчиненні злочину та затримано в порядку ст.208 КПК України.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

You may also like...