Мешканця Новопсковського району засуджено до 5 років позбавлення волі за участь в організації так званого «референдуму» на підтримку «ЛНР»

Новопсковський районний суд Луганської області ухвалив вирок мешканцю Новопсковського району, який обвинувачувався у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України, тобто у вчиненні за попередньою змовою групою осіб умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України.
Публічним обвинуваченням, яке підтримувала прокуратура Луганської області, надано достатньо доказів того, що у травні 2014 року вказана особа надала добровільну згоду на участь в організації та проведенні незаконного «референдуму» щодо підтримки «Акту про державну самостійність «ЛНР» на території с. Закотне Новопсковського району.

Картинки по запросу «референдуму» на підтримку «ЛНР»

Так, чоловік разом з іншою особою, матеріали відносно якої виділено в окреме провадження, принесли столи та стільці до приміщення сільського клубу, де облаштували «дільничну виборчу комісію».

Під час проведення незаконного «референдуму» громадянин України виконував функції «члена виборчої комісії, зокрема, здійснював облік осіб, які брали участь у «голосуванні», а по завершенню незаконного «референдуму» передав цей список «голові дільниці».

Крім того, напередодні псевдореферендуму обвинувачений запрошував місцевих мешканців взяти участь у «голосуванні».
Враховуючи визнання своєї провини у вчиненні вказаного кримінального правопорушення, щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину та викриття інших співучасників, між ним та прокурором укладено угоду про визнання винуватості.
Суд призначив чоловіку покарання у вигляді 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з іспитовим строком на 3 роки.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...