Мешканця Сумщини затримали при спробі «відкупитися» за водіння у нетверезому стані

Чоловік намагався уникнути відповідальності за керування транспортом у нетверезому стані. Він запропонував хабар інспектору сектору реагування патрульної поліції одного з відділів поліції Сумщини. За вчинення такого кримінального правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.

До Сумського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ надійшла інформація від інспектора сектору реагування патрульної поліції Охтирського відділу поліції Сумської області про корупційну пропозицію. 22-річний чоловік пообіцяв надати поліцейському 10 тисяч гривень неправомірної вигоди. Саме за таку суму «відкупних» порушник намагався уникнути покарання за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Старший лейтенант поліції відразу повідомив про пропозицію своєму керівництву та працівникам Сумського управління ДВБ НПУ.

За матеріалами внутрішньої безпеки поліції Охтирською місцевою прокуратурою внесено відомості до ЄРДР за ч.3 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Працівники УДВБ Нацполіції та слідчі Охтирського відділу поліції під процесуальним керівництвом прокуратури затримали хабародавця. Затримання відбулося під час передачі обіцяної суми у службовому кабінеті патрульного. Гроші вилучено у якості речових доказів.

Наразі вирішується питання щодо оголошення чоловікові про підозру. За підкуп службової особи порушнику правил дорожнього руху загрожує позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

Департамент внутрішньої безпеки
Національної поліції України

You may also like...