Можливе неналежне виконання медичним працівником професійних обов’язків призвело до смерті засудженого

Білоцерківською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 140 КК України за фактом можливого неналежного виконання медичним працівником своїх професійних обов’язків, що призвело до смерті засудженого, який лікувався у медичній частині № 35 філії державної установи «Центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України» в м. Києві та Київській області.

Крім цього за наслідками перевірки вказаної медичної установи прокуратурою виявлено численні порушення прав ув’язнених, що відбувають покарання в Білоцерківській виправній колонії № 35 на отримання медичної допомоги.

Найпоширенішими фактами є тривале лікування засуджених медичними препаратами  без встановлення діагнозу та призначення лікаря. Часто медичні огляди засуджених мають формальний характер, а подекуди такі взагалі не проводяться. Незважаючи на високі ризики поширення інфекційних захворювань (туберкульозу) серед засуджених та наявність в медичній частині рентген апарату флюорографію таким особам не здійснюють.

У зв’язку з цим, прокуратурою підготовлено вказівку про усунення виявлених порушень, яку скеровано начальнику філії державної установи «Центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України» в м. Києві та Київській області для розгляду та вжиття заходів до притягнення винних службових осіб до відповідальності.

Пресслужба прокуратури Київської області

You may also like...