На 8 років сів житель Рівненщини, який вчинив смертельну ДТП та залишив потерпілих у небезпеці

Погодившись із позицією прокуратури Рівненської області, Рівненський районний суд визнав достатніми зібрані органом досудового розслідування докази для винесення обвинувального вироку стосовно жителя області, який вчинив дорожньо-транспортну пригоду із смертельними наслідками та покинув місце події, залишивши потерпілих у небезпеці.

У листопаді 2017 року обвинувачений, керуючи автомобілем «BMW X5», у с. Біла Криниця проігнорував заборонний сигнал світлофора та здійснив наїзд на 2 жінок, які перетинали проїзну частину дороги по регульованому пішохідному переході. Водій автомобіля перебував у стані алкогольного сп’яніння, з місця пригоди зник, залишивши потерпілих у небезпеці, однак був затриманий правоохоронцями поблизу м. Рівне, де зупинив транспортний засіб через його несправність. Від отриманих травм внаслідок цієї ДТП два пішоходи загинули на місці події.

суд

Прокурором-обвинувачем у суді повністю доведено винуватість особи у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель кількох осіб) та ч. 1 ст. 135 КК України (завідоме залишення без допомоги особи, яка перебуває у небезпечному для життя стані).

Вироком суду від 19.11.2018 чоловіка визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень та засуджено до позбавлення волі строком на 8 років з позбавленням права керувати транспортним засобом строком на 3 роки. Згідно із рішенням суду водій також має відшкодувати майнову та моральну шкоду родичам загиблих на загальну суму понад 500 тис гривень.

Прес-служба прокуратури Рівненської області

You may also like...