На Буковині начальницю поштового відділення судитимуть за привласнення платежів за комуналку та харчування дітей

Кіцманська місцева прокуратура затвердила та направила до суду обвинувальний акт стосовно начальниці одного з відділень поштового зв’язку за фактом внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей та привласнення чужого майна шляхом зловживання службовим становищем (ч. 1 ст. 366, ч. 1, ч. 3 ст. 191 КК України).

За даними слідства, посадовець упродовж 2018 року привласнила грошові кошти шести громадян, які призначалися на оплату житлово-комунальних послуг, податкових платежів та харчування в дошкільних навчальних закладах, на загальну суму майже 13,5 тис грн. З метою приховування протиправних дій, вона вчинила ряд службових підроблень у документації відділення поштового зв’язку.

За вчинення кримінального правопорушення особі загрожує покарання у виді обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати посади до 3 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Чернівецької області

You may also like...