На Чернігівщині судитимуть учасників організованої групи, які вчинили розбійний напад на лісничого

У березні цього року учасники злочинного угруповання увірвалися до будинку лісничого в Ніжинському районі. Двох чоловіків співробітники Управління карного розшуку поліції Чернігівщини за силової підтримки спецпідрозділу КОРД затримали на місці, ще двох — розшукали упродовж доби. Вчора обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення розбійного нападу правоохоронці спрямували до суду.

– Поліцейські Чернігівської області за деякий час до самої події отримали оперативну інформацію про групу осіб, яка планувала скоїти розбійний напад на 55-річного лісничого в одному з сіл Комарівської територіальної громади Ніжинщини. Тож в будинку чоловіка на озброєних зловмисників вже чекав спецпідрозділ КОРД. В результаті злагоджених дій різних підрозділів поліції двох учасників групи затримали безпосередньо в будинку лісничого, – говорить начальник Головного управління Нацполіції в Чернігівській області Володимир Нідзельський.

Організатор розбійного нападу втік з місця скоєння злочину на автомобілі. Для затримання зловмисника поліція ввела план  «Перехоплення». Розуміючи, що не вдасться виїхати за межі Чернігівщини, зловмисник покинув автомобіль у лісі і намагався пішки втекти від поліції. Однак йому це не вдалося – поліцейські затримали його зранку неподалік місця скоєння злочину. Четвертого учасника угруповання затримано в столиці з допомогою колег з Головного управління Нацполіції в місті Києві.

Чоловіки обвинувачуються у вчиненні злочину, передбаченого ч.4 ст.187 Кримінального кодексу України (розбій, вчинений організованою групою осіб). Слідство завершено. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

You may also like...