На Дніпропетровщині СБУ викрила діяльність організованої групи, яка проводила незаконні операції з агропродукцією

За версією слідства, кілька комерсантів без будь-якої дозвільної документації побудували поблизу річкового порту одного з міст регіону елеватор.

Його потужності були розраховані для приймання, зберігання та просушки до 5 тисяч тонн сільгоспкультур на місяць. Нелегальний оборот елеватора становив майже 90 мільйонів гривень, внаслідок чого держава не отримала щонайменше 20 мільйонів гривень податків.

На изображении может находиться: небо и на улице

Учасники групи приймали від місцевих фермерів зерно за готівку, без оформлення документів та відповідно без сплати податків. До того ж зберігання культур здійснювали з порушенням санітарних норм. На зернові оформлювали фіктивну документацію, а вантажі переправляли на річкових баржах до українських морських портів для продажу зерна закордон.

Господарська діяльність елеватора здійснювалася через низку фіктивних суб’єктів підприємницької діяльності і не відображалась в жодному офіційному звіті.

Під час проведення обшуків за місцем розташування нелегального агротерміналу правоохоронці виявили документацію та чорнові записи. Майновий комплекс елеватора та інші товарно-матеріальні цінності процесуально вилучено.

Служба безпеки України

You may also like...