На Дніпропетровщині судитимуть держреєстратора, діями якого законного власника позбавлено права на майно вартістю ₴1,3 млн.

Синельниківською місцевою прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт відносно начальника відділу державної реєстрації однієї з райдержадміністрацій в Дніпропетровській області за ч. 3 ст. 365-2 КК України (зловживання повноваженнями особою, яка надає публічні послуги, що спричинило тяжкі наслідки).

За версією слідства, вказаний посадовець на підставі підробленого рішення суду скасував запис Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про державну реєстрацію права приватної власності на магазин продовольчих товарів, який належить іншій особі.

Аби приховати злочин, він не направив документи щодо проведеної реєстраційної дії господарю вказаного приміщення. Внаслідок таких дій законного власника позбавлено права на його майно і спричинено збитки на суму майже 1,3 млн грн.

Наразі судовий розгляд кримінального провадження триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

You may also like...