На Дніпропетровщині викрили злочинну схему рейдерського захоплення підприємства

Слідством встановлено, що двоє чоловіків 27 та 50 років заволоділи майном товариства з обмеженою відповідальністю, зокрема частками кінцевого бенефіціарного власника у розмірі понад 7 млн гривень. Також, користуючись своїм службовим становищем, вчинили замах на заволодіння майном ще двох товариств.

Слідчі ГУНП в Дніпропетровській області за процесуальним керівництвом прокуратури Дніпропетровської області під час розслідування кримінального провадження викрили їхню злочинну схему.

Правоохоронці встановили, що один з учасників рейдерського захоплення – колишній директор підприємства-співзасновника з часткою у статутному капіталі розміром 0,01%. Дізнавшись про те, що кінцевий бенефіціарний власник інвестував у підприємство значні кошти, він вступив у злочинну змову зі своїм родичем для здійснення рейдерського захоплення.

Співучасники залучили державного реєстратора та нотаріусів з м. Києва. Поліцейські задокументували, що у травні-червні 2018 року для захоплення підприємств на підставі підроблених документів фігуранти вчинили завідомо неправомочні правочини. Реєстраційні дії були внесені до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

У листопаді 2019 року за місцем мешкання обох фігурантів на території м. Києва та Київської області були проведені обшуки. Чоловікам оголошено підозри за ч. 2 ст. 366 (службове підроблення), ч. 3 ст. 206-2 (протиправне заволодіння майном підприємства), ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 206-2 (готування до злочину пов’язаного з  протиправним заволодінням майном підприємства) Кримінального кодексу України. Згідно із санкціями статей їм загрожує  покарання строком від 5 до 10 років з конфіскацією майна. Підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Досудове розслідування завершено. Обвинувальний акт направлено до суду.

Відділ комунікації поліції Дніпропетровської області

You may also like...