На Дніпропетровщині затримали озброєну групу, що «спеціалізувалася» на розбійних нападах

До складу злочинного угруповання входило четверо мешканців м. Кам’янське віком від 19-ти до 30-ти років. Наразі зловмисникам повідомлено про підозру. Вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Так, у квітні 2019 року біля одного з кафе у м. Кам’янське зловмисники напали на двох перехожих. Нападники побили потерпілих, відібрали гроші та цінні речі, після чого втекли. Завдяки оперативним заходам, проведеним співробітниками управління стратегічних розслідувань у Дніпропетровській області, слідчими слідчого управління обласної поліції за процесуального керівництва прокуратури області, вдалося встановити не лише безпосередніх нападників, але й інших учасників, котрі входили до складу злочинної групи. Правоохоронці встановили, що зловмисники «спеціалізувалися» на розбійних нападах. Учасниками угруповання були вихідці з іншої країни віком від 19-ти до 30-ти років, які мають посвідки на тимчасове проживання в Україні.

У понеділок, 13 липня, на підставі отриманих доказів причетності осіб до скоєння злочину, правоохоронці за силової підтримки полку особливого призначення поліції провели заходи для затримання зловмисників. Також були проведені санкціоновані обшуки у місцях їх проживання. Поліцейські вилучили зброю, набої до неї та наркотичні речовини.

Наразі затриманим повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. В межах досудового розслідування зловмисників перевірятимуть на можливу причетність їх до скоєння інших злочинів.

Працівники прокуратури Дніпропетровської області звернулися з клопотанням до суду про обрання підозрюваним запобіжних заходів  у вигляді тримання під вартою. За вчинення кримінальних правопорушень зловмисникам може загрожувати до п’ятнадцяти років розбавлення волі з конфіскацією майна.

Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України

You may also like...