На Донеччині викрили посадовців у вимаганні хабарів за ігнорування порушення прав споживачів

Сума неправомірної вигоди становила від 200 до 1000 доларів США.

Оперативниками Управління захисту економіки в Донецькій області під процесуальним керівництвом Красноармійської місцевої прокуратури Донецької області викрито та припинено злочинну схему вимагання та отримання неправомірної вигоди з підприємців.

Посадовців управління захисту споживачів Держпродспоживслужби в Донецькій області викрили у хабарництві за не реагування на порушення закону України «Про захист прав споживачів» та не повідомлення до правоохоронних органів про виявлені під час проведення перевірок підприємців фактів вчинення адміністративних правопорушень та (або) кримінальних злочинів.

Працівники обласної Держпродспоживслужби відповідали за контроль у сфері захисту споживачів, реклами, антитютюнового законодавства. Виявляючи порушення посадовці вимагали з  підприємців області неправомірну вигоду від 200 до 1000 доларів США. Розмір хабарів визначався матеріальним станом порушників та тяжкістю їх порушення.

У середу, 21 серпня, фігурантів справи було затримано під час одержання 4 тисяч гривень неправомірної вигоди. Усього задокументовано 14 фактів вимагання та отримання хабарів на загальну суму понад 55 тисяч гривень.

Вирішується питання про повідомлення підозри за ч.3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває.

Департамент захисту економіки Національної поліції України

тел. довіри(098) 103-96-59
[email protected]

You may also like...