На Донеччині затримали слідчого-хабарника, який, намагаючись втекти, скоїв ДТП

Співробітники Служби безпеки України залучені до операції Об’єднаних сил у межах протидії корупції викрили на хабарі слідчого відділу розслідування злочинів у сфері транспорту Головного управління Національної поліції в Донецькій області.

Оперативники спецслужби встановили, що посадовець вимагав від мешканця Дружківки дві тисячі доларів США. За вказану суму посадовець обіцяв не притягувати чоловіка до кримінальної відповідальності за скоєння дорожньо-транспортної пригоди.

Співробітники СБУ задокументували факт отримання слідчим поліції десяти тисяч шістсот гривень – частини неправомірної вигоди.

Правоохоронці затримали фігуранта провадження згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України на одній з вулиць Краматорська після отримання сорока тисяч гривень – чергової суми хабаря. Під час затримання зловмисник здійснив опір, намагався втекти і скоїв ДТП.

Вирішується питання щодо оголошення поліцейському про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, та обрання міри запобіжного заходу. У межах відкритого кримінального провадження тривають невідкладні слідчі дії.

Заходи з викриття протиправних дій посадовця поліції проводились спільно з ДБР.

Пресцентр СБ України

You may also like...