На хабарі у $12 тис. за непроведення слідчих дій затримано трьох “борців” з корупцією та фінзлочинами

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора затримано інспектора сектору запобігання та виявлення корупції управління кадрового забезпечення і старшого оперуповноваженого Управління боротьби з фінансовими злочинами ГУ ДФС у м. Києві, а також старшого слідчого в ОВС слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Київській області під час одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, правоохоронці,  діючи за попередньою змовою групою осіб, вимагали та одержали від керівника суб’єкта господарської діяльності 12 тис доларів США за виключення підприємства з переліку ризикових підприємств у кримінальному провадженні за фактом ухилення від сплати податків та непроведення слідчих дій.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного слідчого управління ДБР за оперативного супроводу співробітників Головного оперативного управління ДБР.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Офіс Генпрокурора

You may also like...