На хабарі викрили керівника одного з митних постів Луганської митниці та його колишнього начальника, який звільнився з посади у березні цього року

Оперативники Служби безпеки України встановили, що посадовці налагодили механізм отримання неправомірної вигоди за безперешкодне переміщення транспортних засобів через митний кордон України. Автомобілі незаконно виїжджали на територію Росії з окупованих районів Луганщини через захоплені митні пости та в’їжджали на підконтрольну українській владі територію.

За кожну машину митники вимагали сімсот доларів США.

Співробітники СБ України задокументували три факти отримання зловмисниками хабарів на загальну суму дві тисячі сто доларів.

Правоохоронці затримали держслужбовця на митному посту під час отримання чергового платежу. Чиновнику та його спільнику оголошено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

У межах відкритого кримінального провадження тривають невідкладні слідчі дії. Вирішується питання про обрання фігурантам справи міри запобіжного заходу.

Операція з викриття зловмисників проводилась спільно з Державним бюро розслідувань під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України та прокуратури Донецької області.

Служба безпеки України

You may also like...