На хабарі за переміщення тютюну та переправлення нелегалів через кордон на Закарпатті викрито прикордонника 

За процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону затримано інспектора одного з відділів Чопського прикордонного загону під час одержання неправомірної вигоди та незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, прикордонник вимагав та  одержав  хабар за сприяння в незаконному переміщенні тютюнових виробів та переправленні нелегальних мігрантів через державний кордон України до Угорщини.

Окрім того, під час особистого обшуку у прикордонника виявлено та вилучено згорток з невідомою речовиною, ззовні схожою на наркотичний засіб амфетамін.

Слідчі дії тривають, вирішуються питання щодо повідомлення військовослужбовцю про підозру та обрання запобіжного заходу.

Викриття злочину проводилося прокурорами спільно зі слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові, за матеріалами та спільно зі співробітниками територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові, і відділу внутрішньої та власної безпеки по Чопському прикордонному загону.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Офіс Генпрокурора

You may also like...