На хабарі затримали посадовця адміністрації Інгульського району Миколаївської міськради

Посадовець вимагав понад 82 тисячі гривень «відкату» за підписання договору на дезінфекцію зупинок громадського транспорту.

Оперативники управління стратегічних розслідувань у Миколаївській області, слідчі обласної поліції за процесуального керівництва прокуратури Миколаївської області викрили посадову особу адміністрації Інгульського району Миколаївської міськради у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди.

На изображении может находиться: один или несколько человек и люди сидят

У ході досудового розслідування встановлено, що посадовець вимагав від підприємця 50% «відкату» від загальної суми договору  – 82 600 гривень. За цю суму зловмисник погодився перерахувати кошти за виконані роботи з дезінфекції зупинок громадського транспорту. Задля конспірації своєї злочинної діяльності залучив посередника.

На изображении может находиться: один или несколько человек

Вчора, 11 червня, посадовця та посередника затримали одразу після одержання неправомірної вигоди.

Вирішується питання щодо повідомлення про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого  ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Департамент стратегічних розслідувань
Національної поліції України

You may also like...