На хабарі затримано начальника одного з управлінь Нацполіції в Запорізькій області

За процесуального керівництва прокуратури Херсонської області слідчими ДБР 27 квітня 2020 року затримано під час одержання неправомірної вигоди начальника одного з управлінь Нацполіції в Запорізькій області (ч. 3 ст. 368 КК України).

В ході досудового розслідування встановлено, що полковник поліції вимагав та одержав 24 тис грн хабара. За даними слідства, поліцейський налагодив схему отримання «винагороди» за оформлення дозвільної документації на придбання вогнепальної зброї, пристроїв вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями матеріальними снарядами несмертельної дії (травматичної зброї), на право її носіння та подальше зберігання.

Тривають першочергові слідчі дії, вирішується питання щодо повідомлення особі про підозру та обрання міри запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Херсонської області

You may also like...