На Харківщині чоловіка затримали під час продажу 10 кг вибухівки (фото)

Затриманий налагодив збут вибухових речовини та пристроїв.

Під час проведення профілактичних заходів оперативники управління стратегічних розслідувань у Харківській області викрили канал збуту вибухових речовин та пристроїв. Йдеться про продаж пластиду, тротилу та детонаторів.

Надалі оперативники та слідчі в межах кримінального провадження встановили особу, яка налагодила канал збуту.

У середу, 24 червня, співробітники управління стратегічних розслідувань у Харківській області, слідчого управління обласної поліції за процесуального керівництва військової прокуратури Харківського гарнізону спільно із СБУ затримали чоловіка під час продажу партії вибухівки. Зокрема тротилових шашок загальною вагою 1,5 кг, 10 кг пластиду та електродетонатори. З метою уникнення відповідальності одержані за продаж гроші обміняв у пункті обміну валют на 800 євро.

Раніше правоохоронці задокументували факт збуту ним детонаторів, пластиду та тротилу на суму 500 доларів США. Проведено експертне дослідження.

Після завершення процесуальних заходів чоловікові буде повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Департамент стратегічних розслідувань
Національної поліції України

You may also like...