На Харківщині ділки незаконно повторно вводили в обіг акцизні марки, які використовували на контрафактній продукції

Прокуратура Харківської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем службовими особами товариств, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).

За даними слідства, за сприяння службових осіб правоохоронних органів службові особи одного з приватних акціонерних товариств Харківської області, яке займається виготовленням алкогольних напоїв, та двох товариств з обмеженою відповідальністю, ймовірно, організували незаконну діяльність з повторного введення в обіг марок акцизного податку. Вказані марки було нібито знищено, але їх використовували на контрафактній лікеро-горілчаній продукції, з метою її подальшого продажу.

28 січня 2020 року на вказаному приватному акціонерному товаристві та складських приміщеннях провели обшуки. Також викрили декілька підпільних приміщень, де кустарним способом виготовлялась горілчана продукція.

Під час обшуків вилучили понад 4500 пляшок горілчаних виробів з акцизними марками, справжність яких буде перевірена слідством. Крім того, вилучили полімерні пляшки з рідиною схожою на спирт, знаряддя та засоби, пристосовані для незаконного виготовлення горілчаної продукції.

До суду буде спрямовано клопотання про накладення арешту на вилучені предмети. Вилучена продукція буде направлена для проведення експертних досліджень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні розслідує територіальне управління ДБР у м. Полтаві, оперативний супровід УСБУ в Харківській області.

Прес-служба прокуратури Харківської області

You may also like...