На Харківщині притягнуто до кримінальної відповідальності чоловіка, який систематично вчиняв домашнє насильство відносно матері

За підтримання публічного обвинувачення Ізюмською окружною прокуратурою Харківської області Ізюмський міськрайонний суд Харківської області визнав винним 40-річного чоловіка у вчиненні домашнього насильства стосовно своєї матері (ст. 126-1 КК України) та за крадіжки майна, вчинені з проникненням у житло (ст. 185 ч. 3 КК України), призначив покарання у виді 4 років позбавлення волі.

Досудовим розслідуванням встановлено, що ніде не працюючий 40-річний чоловік, раніше неодноразово судимий за крадіжки, грабежі, зберігання наркотичних речовин та такий, що притягувався чотири рази до адміністративної відповідальності за вчинення домашнього насильства, належних висновків для себе не зробив та поведінку не змінив. Зазначений чоловік демонстративно пошкоджував побутові предмети та продовжував вчиняти домашнє насильство стосовно своєї матері та принижував гідність літньої жінки, нецензурно висловлюючись на її адресу.

Крім того, зловмисник двічі скоював крадіжки металевих предметів з дворів та будинків сусідів.

Вироком Ізюмського міськрайонного суду Харківської області від 06.05.2021 40-річного чоловіка визнано винним за ст. 126-1, ч. 3 ст. 185 КК України та призначено покарання у виді 4 років позбавлення волі.

Довідково:
Вирок суду на даний час не набув чинності, триває строк апеляційного оскарження.

Пресслужба Харківської обласної прокуратури

You may also like...