На Харківщині трьом поліцейським оголошено підозри у фальсифікації справи заради покращення показників

Начальника одного із районних відділень поліції Харківщини та двох його спільників – начальника сектору кримінальної поліції (СКП) та слідчу поліції – працівники внутрішньої безпеки НПУ викрили у зловживанні службовим становищем заради покращення показників роботи. За грошову «винагороду» та вирішення питання у суді змовники переконали чоловіка взяти на себе кримінальну відповідальність за злочин, який він не скоював.

Оперативники Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ встановили інформацію про причетність окремих працівників харківської поліції до протиправних дій.

На изображении может находиться: 1 человек, стоит и в помещении

Зокрема начальник відділення поліції одного з районів Харківщини та начальник кримінального блоку поліції, зловживаючи службовим становищем, змусили 51-річного місцевого мешканця взяти на себе злочин, якого він не вчиняв. За “зізнання” у незаконній вирубці лісу посадовці поліції пообіцяли чоловікові грошову “винагороду” і вирішення питання в суді про покарання, не пов’язане з позбавленням волі.

До змови залучили і слідчу поліції. Згодом відвезли чоловіка до одного з лісництв району, дали йому бензопилу. На місці були завчасно спилено 9 дерев соснових дерев.
Слідча поліції у складі слідчого-оперативної групи поліції склала протокол огляду місця події та внесла відомості до ЄРДР.

Працівники внутрішньої безпеки НПУ, слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Полтава, під процесуальним керівництвом прокуратури Харківщини провели санкціоновані обшуки за місцем служби викритих співробітників поліції.

Усім фігурантам справи оголошено про підозру: начальнику сектору кримінальної поліції – за фактом організації притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності слідчим, поєднаного зі штучним створенням доказів обвинувачення або іншою фальсифікацією за ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 372 Кримінального кодексу України, начальнику відділення поліції – за фактом підбурювання до притягнення завідома невинного до кримінальної відповідальності слідчим, поєднаного зі штучним створенням доказів обвинувачення або іншою фальсифікацією за ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 372 Кримінального кодексу України та слідчій – за фактом притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності слідчим, поєднаного зі штучним створенням доказів обвинувачення або іншою фальсифікацією за ч. 2 ст. 372 Кримінального кодексу України.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

You may also like...