На Херсонщині чоловіка затримано на передачі хабара посадовцю поліції (фото)

Слідчі поліції Генічеська вилучили у місцевого мешканця автомобіль за фактом підробки свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу. Чоловік вирішив домовитися з очільником місцевої поліції про повернення йому автівки за «винагороду». Внаслідок – відносно водія розпочато ще одне кримінальне провадження.

До Херсонського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ надійшов рапорт начальника Генічеського відділу поліції ГУНП у Херсонській області. підполковник поліції повідомив, що місцевий мешканець висловив пропозицію надати йому неправомірну вигоду.

За матеріалами внутрішньої безпеки слідчим управлінням поліції Херсонщини, під процесуальним керівництвом прокуратури області, було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Під час перевірки з’ясувалися події, які передували пропозиції хабара. Було встановлено, що слідчі поліції Генічеська в рамках кримінального провадження, розпочатого за ст.358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) КК України, вилучили автомобіль «SKODA FABIA» у 21-річного жителя міста.

За кілька днів молодик прийшов в кабінет до керівника місцевої поліції і з проханням вплинути на слідчих, щоб повернули йому транспортний засіб. За це пообіцяв 8 тисяч гривень.

Хабародавець був затриманий у службовому кабінеті поліцейського в момент передачі коштів працівниками внутрішньої безпеки НПУ, поліції захисту економіки та слідчих ГУНП області.

Затриманому в порядку ст.208 КПК України готується оголошення підозри за спробу підкупити службову особу та подано клопотання про обрання запобіжного заходу. Подальшу долю чоловіка вирішить суд.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

You may also like...