На Херсонщині судитимуть учасників злочинної групи, які заволоділи ₴7 млн. з Фонду гарантування вкладів фізичних осіб

Слідчі обласного главку поліції Херсонщини за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань та процесуального керівництва прокуратури Херсонської області направили в суд обвинувальний акт відносно організованої злочинної групи, учасники якої на початку минулого року заволоділи коштами Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на загальну суму понад 7 мільйонів гривень.

Херсонські правоохоронці встановили, що до складу групи входили троє вихідців з Луганської області віком від 33-х до 50 років.

Учасники угрупування вигадали шахрайську схему незаконного привласнення коштів. Зловмисники підробили довіреності від жителів тимчасового окупованих територій, за якими упродовж місяця отримували гроші з депозитних рахунків громадян, які були оформлені в різних банківських установах.  Слідчі поліції області встановили 34 факти отримання коштів учасниками групи. Таким чином, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб завдано збитків на понад 7 мільйонів гривень. Отримані злочинним шляхом кошти чоловіки вкладали у придбання дороговартісного майна.

Нині учасникам групи повідомлено про підозру. Правоохоронці арештували їх рахунки, на яких було майже 2 мільйони гривень, а також майно. Організатор знаходиться у слідчому ізоляторі, його виконавець під домашнім арештом, а третій учасник групи перебуває в розшуку. Відкриті кримінальні провадження за ст.190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України та ст.209 «Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом» КК України. Зловмисникам може загрожувати до 12 років ув’язнення.

Відділ комунікації поліції Херсонської області

You may also like...