На Херсонщині учасники ОЗГ розбійників отримали по 8 років позбавлення волі

На рахунку трьох учасників організованої злочинної групи понад 10 розбійних нападів на будинки пенсіонерів у Генічеському районі, скоєних у 2017 і на початку 2018 року. Також на їх рахунку грабежі і крадіжки. Зловмисники діяли дуже жорстоко. Одна з жертв їх нападу загинула внаслідок нанесення їх тілесних ушкоджень.

Учасники групи вночі проникали в будинки пенсіонерів, били господарів, після чого забирали гроші та золоті вироби. Нападників вдалося затримати у Нижньосірогозькому районі, куди вони втекли після скоєння чергового нападу.

До складу групи входили троє чоловіків віком від 22-х до 32-х років. Двоє жителі Чаплинського району, один – Генічеського. Усі вони раніше судимі за вчинення майнових злочинів. Організатором був житель Генічеського району, який втягнув у злочинну діяльність свого двоюрідного брата. Зловмисники пересувалися на автомобілі «ВАЗ-2101». Гроші жертв вони розподіляли між собою, а золоті прикраси продавали.

Були відкриті кримінальні провадження за ч.3 ст.185 КК України «Крадіжка», ч.5 ст.186 КК України «Грабіж», ч.4 ст.187 КК України «Розбій». Суд визнав трьох учасників злочинної групи винними у інкримінованих ним злочинах та призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на 8 років кожному з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Херсонської області

You may also like...