На Херсонщині відкрито кримінальну справу щодо працівників райлікарні за фактом можливого порушення норм запобігання інфекційним хворобам

На Херсонщині працівники Олешківської центральної районної лікарні допустили порушення норм і правил запобігання інфекційним хворобам.

Не дочекавшись результатів зробленого лабораторного дослідження на #коронавірус, вони 1 квітня видали для поховання тіло померлої 68-річної пацієнтки її родичам. Пізніше тест виявив у жінки хворобу #COVID19.

Тіло було поховане без дотримання вимог розпорядження Керівника робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня, пов’язаної із поширенням коронавірусної хвороби, що завідомо могло спричинити поширення цього захворювання.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст.325 «Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням» Кримінального кодексу України. Винним може загрожувати до 3-х років позбавлення волі.

Нині поліцейські та працівники інших служб встановлюють коло осіб, які контактували з жінкою та були присутні на її похованні. Ці громадяни пройдуть медичне обстеження, їм будуть проведені експрес-тести на наявність коронавірусу і вони будуть знаходитися за місцем проживання на самоізоляції. // Вартові еспресо

You may also like...