На Херсонщині заарештовано злочинну групу, яка два роки вчиняла розбійні напади на оселі підприємців

Від дій учасників злочинної групи постраждали чотири родини підприємців з Генічеського району. В усіх випадках нападники використовували зброю, зв’язували своїх жертв, били палицями, одного з потерпілих поранили у стегно з травматичного пістолета. Всього зловмисники відібрали у потерпілих майже 27 тисяч доларів, 100 тисяч гривень та золоті вироби.

Упродовж тривалого часу працівники Управління карного розшуку, слідчі обласного главку поліції та Генічеського відділу поліції працювали над встановленням осіб зловмисників та їх місцезнаходженням.

Як повідомив начальник Управління карного розшуку поліції Херсонщини Олександр Ковальов, завдяки великому обсягу проведеної роботи вдалося з’ясувати, що група складалася з чотирьох чоловік віком від 42 до 59 років. Усі раніше судимі за тяжкі злочини. 54-річний організатор, уродженець Донецької області, у місцях позбавлення волі провів 28 років. Двоє його спільників – жителі міста Генічеськ, підшукували жертв з числа фермерів або підприємців, слідкували за ними та вивчали їх розклад дня. Четвертий учасник групи був водієм, а також спостерігав за зовнішньою обстановкою безпосередньо під час скоєння розбоїв. Цей чоловік провів за гратами 35 років. З метою конспірації зловмисники постійно змінювали місця проживання та номери телефонів. Після вчинення злочинів у Генічеському районі вони переховувалися в іншій області.

Всі учасники злочинної групи були затримані в ході спецоперації, яку провели працівники Управління карного розшуку, слідчого управління обласного главку поліції та Генічеського відділу поліції під процесуальним керівництвом прокуратури області. Проведені санкціоновані обшуки за місцями проживання затриманих. Вилучені речові докази та зброя, яка направлена на експертизу.

Під час допитів було встановлено, що гроші потерпілих зловмисники витратили на розваги та наркотики.

Чотирьом фігурантам обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Зловмисники перевіряються  на причетність до скоєння аналогічних злочинів у різних областях України.

Відкриті кримінальні провадження за ч.3,4 ст.187 Кримінального кодексу України «Розбій». Зловмисникам може загрожувати до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Херсонської області

You may also like...