На Херсонщині затримано наркоторгівців, які надали 1000 доларів посадовцю поліції за неперешкоджання (фото)

До внутрішньої безпеки НПУ звернувся начальник одного з підрозділів поліції Херсонщини і повідомив про спробу підкупу. Чоловік, який запропонував хабара поліцейському, виявився організатором групи наркодилерів.

До Херсонського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ надійшло повідомлення одного з посадовців херсонської поліції про пропозицію йому неправомірної вигоди. Тисячу доларів США, у якості хабара, йому пообіцяв мешканець Скадовського району за непритягнення до відповідальності за зберігання наркотиків.

На изображении может находиться: один или несколько человек, люди стоят и на улице

За матеріалами внутрішньої безпеки НПУ слідчим управлінням ГУНП у Херсонській області, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури, було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

На изображении может находиться: растение и на улице

Встановлено, що 41-річний чоловік, який намагався підкупити поліцейського є організатором групи наркоділків. Зловмисники займалися реалізацією психотропних речовин «солі» на території Скадовська та Скадовського району.

Нет описания фото.

Оперативники УДВБ НПУ разом зі співробітниками Скадовського відділення поліції та слідчими ГУНП Херсонщини задокументували кілька оперативних закупівель «солі» та передачу працівнику поліції хабара за прикриття злочинної діяльності.

Нет описания фото.

Спільними діями внутрішньої безпеки НПУ, херсонської поліції та прокуратури проведено 8 санкціонованих обшуків у фігурантів злочинної групи та причетних до неї осіб. Під час заходів виявлено і вилучено «солі», марихуану, кущі конопель, приладдя для вжитку наркотиків, кошти, мобільні телефони, а також автомобіль одного з фігурантів групи. Організатора та його найближчого спільника затримано в порядку тс.208 КПК України та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Готується оголошення підозри учасникам групи за надання неправомірної вигоди службовій особі, а також за збут психотропних речовин і наркотичних засобів. Наркоділкам загрожує позбавлення волі на строк від 9 до 12 років з конфіскацією майна.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

You may also like...