На Хмельниччині кримінального «авторитета» затримали за незаконне заволодіння автомобілем

37-річний чоловік незаконно заволодів автомобілем громадянина та за підробленими документами перепродав його іншій особі. Наразі зловмисникові суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

До поліцейських по допомогу звернувся чоловік. Він повідомив, що для лікування дитини йому потрібні були кошти. Відтак чоловік вирішив продати свій автомобіль, однак залишився без грошей та транспортного засобу.

У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України, оперативники управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області, спільно зі співробітниками кримінальної поліції, слідчі слідчого управління обласної поліції встановили, що до оборудки із заволодіння транспортним засобом причетний 37-річний так званий «кримінальний авторитет».

Щоб заволодіти машиною, зловмисник, скористався ситуацією потерпілого, пообіцяв швидко та повністю розрахуватися і змусив його написати розписку. Отримані за автомобіль кошти потерпілий збирався витратити на лікування дитини. Через деякий час 37-річний чоловік за підробленим документами перепродав автомобіль потерпілого третій особі. Під час слідства поліцейські встановили покупця – мешканця Закарпатської області.

У середу, 22 липня, поліцейські затримали зловмисника та повідомили йому про підозру ч. 3 ст. 289 Кримінального кодексу України. За місцем мешкання підозрюваного правоохоронці вилучили зброю та набої до неї, а також документи, що підтверджують його причетність до кримінального правопорушення. Крім того, було вилучено автомобіль потерпілого.

Цього ж дня суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави в розмірі 630 тисяч гривень.

За незаконне заволодіння транспортним засобом затриманому може загрожувати до дванадцяти років ув’язнення.

Департамент стратегічних розслідувань
Національної поліції України

You may also like...