На Хмельниччині поліція затримала місцевого «рекетира» (фото)

Внутрішня безпека НПУ спільно з працівниками карного розшуку, слідчими та бійцями КОРДу поліції Хмельницької області затримали чоловіка, який займався вимаганням неіснуючих боргів, погрожуючи фізичною розправою. Зловмиснику вже оголошено підозру.

Хмельницьким управлінням Департаменту внутрішньої безпеки НПУ одержано інформацію про факт вимагання невідомою особою коштів, майна, інших матеріальних цінностей з фізичних осіб та підприємців Хмельницької області, яка, ймовірно, діяла під прикриттям співробітників поліції.

На изображении может находиться: один или несколько человек, люди стоят и на улице

Під час перевірки було встановлено, що до злочинних дій причетний 37-річний мешканець Хмельниччини, відомий у кримінальних колах на прізвисько “Муха”, однак причетність до його злочинних дій поліцейських не підтвердилася.

За матеріалами внутрішньої безпеки НПУ слідчі СУ ГУНП у Хмельницькій області, за процесуального керівництва обласної прокуратури, розпочали кримінальне провадження за ч.2 ст.189 (Вимагання) Кримінального кодексу України.

Спільно з оперативниками УКР поліції Хмельниччини задокументовано останній з епізодів злочинної діяльності “рекетира”. З метою незаконного збагачення, залякуючи жительку Кам’янець-Подільського району області фізичною розправою, зловмисник протягом лютого-квітня 2020 року вимагав вісім тисяч доларів США, які жінка йому, начебто, заборгувала.

Бажану суму фігурант злочину одержав, однак відразу був затриманий з речовими доказами працівниками ДВБ НПУ та ГУНП у Хмельницькій області. Предмет вимагання вилучено. “Вишибайлу” вже оголошено про підозру та поміщено до ІТТ.

За вчинене зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

You may also like...