На Кіровоградщині до 4,5 років позбавлення волі отримав розповсюджувач матеріалів із закликами до насильницької зміни влади

Завдяки ефективному підтриманню державного обвинувачення прокуратурою Кіровоградської області до реальної міри покарання засуджено олександрійця, який закликав до насильницької зміни влади в країні.

Так, Олександрійським міськрайонним судом оголошено вирок у кримінальному провадженні за обвинуваченням мешканця Олександрії за ч. 3 ст. 109 КК України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади).

Зокрема, у березні 2017 року обвинувачений через соціальну мережу «ВКонтакте», будучи адміністратором так званої спільноти «Єлисаветград-Кіровоград-Новоросія», розповсюджував матеріали із закликами до насильницької зміни та захоплення влади в країні.

В рамках досудового розслідування зібрано достатню кількість доказів вини обвинуваченого. Суд, дослідивши зібрані у ході слідства докази, погодився з доводами обвинувачення та постановив обвинувальний вирок – чотири з половиною роки позбавлення волі.

Варто зазначити, що чоловік раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за аналогічний злочин та засуджений до умовного терміну покарання.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

You may also like...