На Кіровоградщині мера одного з міст підозрюють у рейдерстві та службовому підробленні

Прокуратура Кіровоградської області підозрює мера одного з міст області у спробі протиправного заволодіння державною часткою вартістю 3,8 млн грн у статутному капіталі спільного підприємства.

За версією слідства, міський голова, ймовірно сприяв протиправному заволодінню майном міської ради у вигляді частики 50% у статутному капіталі підприємства, шляхом службового підроблення протоколу загальних зборів учасників. Зокрема, вказаним протоколом було незаконно виключено міську раду з переліку учасників та позбавлено її зазначеної частки, яка, в свою чергу, необґрунтовано відійшла у власність фізичної особи.

Вказаній особі повідомлено про підозру за ч.3 ст.206-2 (протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

Досудове розслідування триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

You may also like...