На Київщині чоловіку повідомлено про підозру в замовленні умисного вбивства свого знайомого

За процесуального керівництво прокуратури Київської області повідомлено про підозру чоловіку, який замовив умисне вбивство свого товариша через спір щодо земельної ділянки.

Досудовим розслідуванням встановлено, що восени 2018 року, чоловік запропонував двом своїм раніше знайомим вчинити умисне вбивство на замовлення особи. Це вони мали зробити шляхом  розбиття передніх бокових вікон автомобіля жертви за допомогою скляних ємкостей з горючою рідиною та підпалити їх, коли потерпілий мав перебувати в салоні автомобіля, а у випадку спроби його втечі добити ножем. За підготовку та виконання вказаного злочину пообіцяв винагороду у виді грошових коштів.

прокуратура

Так, у жовтні минулого року близько 22 години поблизу житлового будинку в м. Ірпінь Київської області, зловмисники пошкодили транспортний засіб марки «LAND ROVER», за кермом якого знаходився потерпілий. В подальшому, в ході сутички між ними, підозрювані нанесли потерпілому ножові поранення в область шиї та грудної клітки. Проте потерпілий не загинув, його з численними травмами госпіталізували до міської лікарні.

Завдяки злагодженій роботі прокурорів та працівників слідчого управління та карного розшуку Національної поліції в Київській області чоловіків, які підозрюються у незакінченому замаху на умисне вбивство було затримано.

Дії підозрюваних кваліфіковано ч. 3 ст. 15, п.п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України (незакінчений замах на умисне вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, вчинене за попередньою змовою групою осіб, на замовлення, з корисливих мотивів, тобто особа з причин, що не залежали від її волі, не вчинила усіх дій, які вважала необхідними для доведення злочину до кінця).

На даний час досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні завершено.

Разом з цим, відносно замовника вказаного злочину матеріали кримінального провадження виділено в окреме провадження. Йому також повідомлено про підозру у скоєнні вищевказаного злочину, передбаченого ч. 3 ст. 15, п.п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває.

Прес-служба прокуратури Київської області

You may also like...