На Київщині поліграфістів викрили у виготовленні фальшивих COVID-сертифікатів (фото)

46-річний фотограф разом із 34-річною спільницею організували виробництво сертифікатів про вакцинацію від COVID-19.

Зловмисники розміщували об’яви у мережі Інтернет, а також поширювали рекламні листівки про виготовлення дипломів, атестатів, сертифікатів про вакцинацію та інших документів.

Нет описания фото.

Замовлення довідок, у тому числі про разову вакцинацію та міжнародних COVID-сертифікатів, здійснювалось через канал  в одному із месенджерів. Вартість довідок складала від 100 доларів.

Возможно, это изображение (камера)

Приміщення, де  організували виготовлення фейкової медичної документації, знаходилося у Києві. Документи фігуранти відправляли службою доставки по всій території України, не зазначаючи власні персональні дані – лише персональні дані замовників.

Возможно, это изображение (текст «вчера в 9:18 доброго дня,потрбна ваша допомога! вчера в 9:21 да конечно! в чем дело??? вчера в 9:21 знайомий замовляв y вас сертифкат ковi̇д, собі теж хочу, потрибно виёхати за кордон вчера 9:22 A без нього нi̇як не пускають вчера в 9:22 ок без проблем. наберите нас, тел на сайте. вчера в 9:23 вчера в 9:29 Hixto щось трубку не пi̇днимае вчера в 9:35 банковские реквизиты,»)

Підроблені документи не вносились до жодної з електронних баз Міністерства цифрової трансформації.

За місцем проживання фігурантів правоохоронці провели санкціоновані обшуки та вилучили принтери, бланки дипломів, атестатів та сертифікатів та інші документи, що підтверджують причетність лиходіїв до вчинення протиправної діяльності.

Возможно, это изображение (текст «дипломы аттестаты (низкие цены) WWW c дипломы аттестаты (низкие цены) www.wo com 3c +380 дипломы аттестаты низкут цены) ma.com дипломы аттестаты (низкит цены) www.w oma.com ይO дипломы аттестаты низкие цены) ema.com +38 дипломы аттестаты (низкие цены) WwW.W loma.com Bc 972 дипломы аттестаты (низкит цены) www ma.com дипломы аттестаты (низкие цены) www.W a.com дипломы аттестаты (низкуу цены) дипломы аттестаты (низкие цень) Www.w 1a.com +38 дипломы аттестаты (низкие "ены) com www дипломы ттестаты низкие цены дипломы аттестаты (низкие цены) www.we ma.com 872 дипломы дипломь аттестаты ATTECTAT (низкие цен (низкие цены нацональнаота www.wo полишя972»)

Викрили протиправну діяльність фігурантів працівники управління захисту суспільства та держави поліції Київщини спільно з працівниками відділу поліції №1 (м. Васильків) Обухівського РУП за процесуального керівництва Васильківського відділу Обухівської окружної прокуратури Київської області.

Возможно, это изображение (один или несколько человек и текст «вчера в 10:24 я вам перевв,чек не видав вчера в 10:35 все получили, ждите образец! вчера в 10:37 ок вчера 12:37 я вибачаюсь, може я пдганяю але потрибно по можливост скорише вчера в 13:31 образец! проверьте правописание. вчера в 13:31 1и2 сторона вчера в 13:45 да, дякую все правильно»)

Наразі фігуранту повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає ув’язнення на строк від трьох до восьми років.

Відділ комунікації поліції Київської області

You may also like...