На Київщині посадовця одного із фондів підтримки індивідуального житлового будівництва на селі викрито на шахрайстві

За процесуального керівництва прокурорів Білоцерківської окружної прокуратури Київської області закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні відносно колишнього посадовця одного із фондів підтримки індивідуального житлового будівництва на селі, що на Київщині (ч. 2 ст. 190, ч. 1, ч. ст. 358 КК України).

За даними слідства, зловмисниця працювала у фонді підтримки індивідуального житлового будівництва на селі та мала доступ до копій особистих документів позичальників та їх поручителів, діючи з метою особистого збагачення, ввівши в оману інших посадових осіб цього органу, надала підроблені документи, на підставі яких між Фондом та нібито позичальниками укладено кредитні договори, один із яких на придбання житлового будинку в одному з районів Київської  області  на суму 180 тис. грн., інший – на реконструкцію житлового будинку в іншому населеному пункті області на суму 100 тис. грн. В подальшому перераховані Фондом кошти за кредитними договорами зазначена особа отримала через банківські установи  особисто та ними розпорядилась на власний розсуд.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні закінчено, обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.

Досудове розслідування здійснювалось слідчим відділом Білоцерківського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Київська обласна прокуратура

You may also like...